Çocukluk Dönemi İşitme Kaybında Tanı ve Tedavi Konferansı Düzenlendi

Çocukluk Dönemi İşitme Kaybında Tanı ve Tedavi Konferansı

İzmir’de farklı üniversitelerden işitme alanında uzman akademisyenlerin konuşmacı olarak yer aldığı ‘Çocukluk Dönemi İşitme Kaybında Tanıdan Tedaviye’ konulu bilgilendirme konferansı düzenlendi. Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salih Baz, “İşitme sağlığının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hedefimiz, bu tarz etkinlikleri tüm Türkiye’ye yaymak.” dedi.

Duymer İşitme Cihazları tarafından Çiğli’de düzenlenen konferansın moderatörlüğünü Türkiye Odyologlar ile Konuşma Bozuklukları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Didem Türkyılmaz yaptı. Farklı üniversitelerden işitme alanında uzman akademisyenlerin konuşmacı olarak yer aldığı konferansta, işitme kaybı rahatsızlığı ve tanı sonrası tedavi süreciyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

İşitme Sağlığı Önemli

Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salih Baz, “Türkiye genelinde 125 şubemizle, beş global markanın da tek yetkili distribütörü olarak, 500’ü aşkın çalışanımızla işitme sağlığı alanında özel sektörün en dominant temsilcilerinden biriyiz. ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ sloganıyla işitme kayıplarına ve özellikle çocuk işitme sağlığına dikkat çekiyoruz. Hedefimiz, bu tarz etkinlikleri tüm Türkiye’ye yaymak. Sektördeki gücümüzü sosyal sorumluluk projeleriyle pekiştirerek halkımızı işitme sağlığı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Biz işitme sağlığının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Umut Akyol, gürültüye maruz kalmanın, özellikle çocuklar ve gençlerin sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti: “İşitme duyusu, sağlıklı ve mutlu bir yaşamın temel şartlarından biridir. İşitme kaybı olduğunda hem fiziksel hem de sosyal problemler ortaya çıkar. Özellikle çocuklar için işitme çok daha kritik. Sosyal gelişim, akademik başarı, çevreyle iletişim kurabilme gibi birçok alanda işitme duyusu kilit rol oynar.”

Prof. Dr. Akyol, ayrıca kulakları temizlemek için pamuklu çubuk, havlu, mendil veya özel temizleyici çubuklar kullanmanın yanlış ve sağlığa zararlı olduğunu, kulaklara hiçbir yabancı cismin sokulmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MEHMET PAMUK – Sağlık

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni program: ‘Sağlıklı Yaşlanma’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve yaşlanırken sağlıklı kalabilmelerini desteklemek amacıyla “Sağlıklı Yaşlanma” programını hayata geçireceklerini belirtti.

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Sağlık Bakanlığı: Boy-kilo ölçümü yapılan kişilerin yüzde 64,4’ünün sonucu normal kilo sınırının üzerinde

Sağlık Bakanlığı tarafından, fazla kilolulukla mücadele ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında, 10-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılan ölçümlere ilişkin ilk iki haftalık veriler açıklandı. Kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişiye boy ve kilo ölçümü yapıldı.

Glowika Beauty Center ile güzellik, zihinsel konforla buluşuyor

Glowika Beauty Center, estetik uygulamaların ötesine geçerek ruh, beden ve zihin dengesini esas alan bütünsel bakım deneyimleri sunuyor. İç mimar ve kurucu Begüm Öztap’ın vizyonuyla şekillenen merkez, kişiye özel hizmet anlayışıyla kısa sürede dikkat çekici bir konuma ulaştı. Cilt bakımı, saç terapisi, lenf drenajı ve selülit uygulamaları gibi geniş yelpazedeki hizmetleriyle her mevsime özel protokoller geliştiriyor. Glowika, modern cihaz teknolojilerini manuel terapilerle harmanlayarak misafirlerine hem fiziksel yenilenme hem de zihinsel rahatlama vadediyor.

Beynine pıhtı atan çocuk15 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti

Hatay’da beynine pıhtı atması sonucu hastanede tedavi altına alınan 12 yaşındaki çocuk, 15 gün süren tedavi sürecinde hayata tutunamadı.

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili