İş dünyasında ‘vergi’ rahatsızlığı: Hisarcıklıoğlu’nun isyanında tam destek!

Gürsel Baran: Vergi İncelemesi Kayıtlı Mükelleflere Yapılıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, vergi incelemesinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını açıkladı.

Baran, vergi reformunun bir an önce hayata geçirilmesi için defalarca çağrıda bulunduklarını belirtti. Yüksek dolaylı vergi oranlarının işletmelerin rekabet gücünü zayıflattığını vurgulayan Baran, KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin vergi gelirleri içindeki payının yüksek olmasının vergi adaletini zedelediğine dikkat çekti.

Kayıt Dışı Ekonomi: Ülke Ekonomisinin En Büyük Engeli

Baran, kayıt dışı ekonominin ülke genelinde kabul gördüğünü belirterek, kayıt dışının, ekonominin gelişimine engel olduğunu söyledi. Kayıt dışı ekonomide, kayıtlı işletmelerin yel değirmenleriyle rekabet ettiğini ifade eden Baran, kayıt dışının adı üstünde olduğu için ulaşılamadığını vurguladı.

“Vergi İncelemesi Moral Bozucu Olabiliyor”

Gürsel Baran, vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını belirtirken, denetimin, vergisini düzgün ve zamanında veren iş insanlarının moralini bozabileceğine işaret etti. Vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Baran, tek oranlı ve adil bir gelir dağılımını sağlayacak şekilde yapının yeniden düzenlenmesinin mükelleflerin yükünü azaltacağını ve devlet gelirlerini artıracağını aktardı.

Baran ayrıca, Türkiye’nin adil, şeffaf ve sürdürülebilir bir vergi sistemine kavuşturulması gerektiğini ve vergi aflarının vergi zeminini bozduğunu belirtti. Afların vergiye uyumlu mükellefi olumsuz etkilediğini dile getiren Baran, vergi ödeme refleksini zayıflatan af beklentisi konusunda uyarılarda bulundu.

‘Nasıl Olsa Af Çıkar’

Baran, vergi ödeme refleksinin azaltılmasına sebep olan af beklentisine dikkat çekerek, verginin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtti. Vergi sisteminin makul ve uyumlu bir yapıyla iş dünyasıyla bir araya getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Piyasalarda gün ortası: Borsa ve dövizde son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,33 değer kazanarak 9.165,01 puana yükseldi.

Asgari ücret 4 ayda eridi: Emekçinin cebinden 2 bin 953 TL buharlaştı!

DİSK-AR’ın yayımladığı Ücret Kayıpları İzleme Raporu’na göre, 2025’in ilk dört ayında net asgari ücret enflasyon karşısında 2 bin 953 TL değer kaybetti. Rapor, temmuzda zam yapılmasının zorunlu hale geldiğini ortaya koydu.

Dünyayı alt üst eden ticaret savaşında sürpriz gelişme: ABD ve Çin ilk kez görüşecek

Çin ve ABD’li yetkililerin tırmanan ticaret geriliminin çözümü için ikili müzakerelere başlama kararı aldı. İki ülkenin yetkilileri İsviçre’de görüşecek.

TÜİK’in verilerine değil bu verilere bakın: Yemeyi bırakmışız

2025 yılı Mart ayında, kredi ve banka kartlarıyla yapılan yeme içme harcamalarında önemli bir değişim yaşandı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, yeme içme sektöründe kartlı işlem adedi 200 milyon ile son bir yılın en düşük seviyesine …

Altın yeniden hareketlendi: Gözler çarşamba günü gelecek verilerde, gram altında tahmin ne?

Altın yatırımcıları küresel belirsizlikler nedeniyle alım tarafında yer alıyor. Çarşamba günü ABD’de açıklanacak olan faiz kararı öncesinde altın fiyatları yükseliyor.

İsviçre enflasyonunda durgunlaşma

İsviçre’de tüketici fiyatları Nisan ayında bir önceki yıla göre değişmeyerek ekonomistlerin yüzde 0.2 artış beklentisini boşa çıkardı. Mart ayında kaydedilen yüzde 0.3’lük artıştan sonra gelen bu sabit seviye, ülkede Mart 2021’den bu yana görülen en …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir