Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Yeni Bir Keşif!
Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi Kurucu Direktörü olan Prof. Dr. Gültekin, doğada gerçekleştirdiği 25 yıllık araştırmalar sonucunda tespit ettiği yeni türleri bilim dünyasına kazandırıyor.
Prof. Dr. Gültekin, aynı zamanda Doktora Hocası olan Rusya Bilimler Akademisi Zooloji Enstitüsü’nden Dr. Sci. Boris Korotyaev ile yaklaşık 5 yıl önce Erzurum-Bayburt kara yolu üzerinde yer alan Kop Dağı’nda yeni bir böcek türü keşfetti.
Korotyaev’in önerisiyle keşfedilen yeni türe “neslihanae” adı verilmesi kararlaştırıldı.
Yaklaşık beş yıl süren araştırma sonucunda bulunan böcek, “mogulones neslihanae” adıyla bilim dünyasına katkı sağladı.
‘ÇOK MUTLU OLDUM’
Prof. Dr. Levent Gültekin, “Bilime katkıda bulunan insanların adının literatüre geçmesi bizi mutlu ediyor. Şu ana kadar altı yeni türe ‘leventi’ ya da ‘gultekini’ ismi verildi” dedi.
Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi’nde beş yıldır görev yapan Doç. Dr. Neslihan Gültekin ise, “İsminin böceğe verilmesi çok keyifli, bazıları bunu istemez ama literatürde yer almak önemli ve güzel bir duygu. Siz ölürseniz bile isminiz literatürde yaşayacak. Yurt dışında dünyanın dört bir yanından insanlar bunu takip edecek ve atıf alacak, bu yüzden çok mutlu oldum. Taksonomide bunlar çok değerlidir” şeklinde konuştu.
(ANADOLU AJANSI)
More Stories
Instagram’da beğenmeme butonu test ediliyor
Tüm DS Automobiles modellerinde şubata özel kampanyalar: 800 bin TL taksitli…
Örümcekleri “zombilere” dönüştüren yeni mantar keşfedildi